Les AMPAs de les escoles públiques d’Igualada es reuniran amb els partits polítics

En la setena trobada anual de les AMPAs igualadines, aquestes s’han marcat com a fita aprofundir en la millora d’oferta de places en centres municipals. En aquesta reunió, entre d’altres punts, es van repassar les accions fetes aquest any per veure si es podrien repetir l’any vinent


Les cinc associacions de mares i pares d’alumnes dels cinc centres públics d’Igualada (Dolors Martí, Ramon Castelltort, Emili Vallès, Gabriel Castell i Garcia Fossas) es van aplegar el diumenge 1 de juliol al Ramon Castelltort per valorar les accions dutes a terme conjuntament durant el present curs 2017/18 i planificar les accions de cara al curs vinent.

Aquest abril, per només 197 places ofertades de P-3 d’escola pública hi havia 235 places d’escola privada-concertada, unes xifres que no es corresponen amb les tendències expressades per les famílies durant el període de pre-matriculacions ni amb la mitjana catalana, en què la xarxa pública escolaritza el 67,2% de l’alumnat de Primària.

Entre els punts acordats hi va haver el de sol·licitar una reunió al conjunt de forces polítiques igualadines per poder conèixer de primera mà quina serà la seva postura en matèria d’educació de cara al proper mandat, en tant que al maig de l’any vinent hi haurà noves eleccions. Les cinc entitats van repassar les accions dutes a terme durant el curs que ara s’acaba i van valorar la seva possible continuitat. També es va valorar molt positivament les xifres d’inscripcions a P-3 aconseguides.

Les cinc juntes van identificar les possibles millores estructurals que es podrien realitzar en cadascun dels centres, de titularitat municipal. Després d’anys de treballar en xarxa, un altre dels punts tractats durant la trobada va ser la possible constitució d’una federació local d’AMPAs que vetlli pel conjunt d’ensenyaments públics de la ciutat. Aquesta va ser la setena trobada anual de les AMPAs d’escoles públiques d’Igualada.

This site is protected by wp-copyrightpro.com