SETMANARI

Benvinguts i benvingudes!

ROBA ESCOLAR SOLIDÀRIA

Un any més tornem a posar en marxa aquest projecte de per tal de donar resposta tant a les famílies que creuen en el reciclatge i la reutilització com les famílies que per motius diversos necessitin xandalls o bates de l’escola.

Recollida

Les famílies que disposen de xandalls, alguna de les peces que el composen  o bates que estiguin en bones condicions i que per motius diversos no els facin servir (perquè han quedat petits, fí del cicle de primària, etc..) podran deixar-les de forma solidària a les oficines de l’Ampa dins l’horari establert.

Tot el material ha d’estar en bones condicions. En el moment de l’entrega la roba haurà d’estar dins una bossa, neta, i si és possible identificar la talla a la bossa amb retolador o bolígraf.

L’entrega d’aquesta roba és de forma solidària i, en cap cas, no es donarà res a canvi ni tampoc es donarà preferència a l’hora de rebre.

Entrega

Els interessats en adquirir roba reutilitzada podran anar a les oficines de l’Ampa per tal de mirar si hi ha alguna de les peces i talla que es necessitin. En cas què hi hagi quelcom del què es necessiti, es farà entrega immediata. En cas què no hi hagi res del què necessiteu hauran de ser els interessats que vagin passant per les oficines.

No hi haurà cap llista d’espera.

Des de la comissió Solidària i Infants us volem agrair a totes les famílies que heu fet entrega d’ alguna peça de roba, perquè ara hi ha altres famílies que porten xandalls i bates gràcies a vosaltres.


També us informem que encara ens queden peces del xandall antic amb un descompte del 50% sobre el preu habitual. Les podreu trobar a l’oficina.

-Màniga curta:
T. 2-16
-Pantalons curts:
T. 2-4-6-8-10-12-14-16
-Màniga llarga:
T. 2-6-14-16
-Pantalons llargs:
T. 12-14-16
-Jaqueta :
T. 2-4-6-8-10-12-14-16.


DIA LLIURE DISPOSICIÓ 12 DE FEBRER

Benvolguts pares i mares,

El dilluns 12 de febrer de 208 la nostra Escola, com totes les Escoles d’Igualada, realitzarà festa per lliure disposició. Per aquest motiu l’AMPA organitzarà diferents activitats conjuntament amb altres escoles d’Igualada.

Per P5, 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è es realitzarà una sortida a la neu (Port del Comte).

P5, 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è

Activitat: Sortida a la neu (Port del Comte)

Vine a descobrir una àrea d’activitats única a la neu. Durant dues hores podràs gaudir d’una zona pensada per divertir-se, riure i compartir amb els companys/es. Una cinta transportadora et puja i tu només has de baixar amb un trineu o un tubby per la neu. A la mateixa zona també hi trobaràs llits elàstics i gronxadors. Diversió assegurada!

Horari: Marxarem de la parada de bus de l’Escola a les 8,15h i tornarem aproximadament a les 17h.

Cal prendre:

Esmorzar i dinar.

Roba d’esquí: pantalons, anorac, guants, mitjons gruixuts i calçat adequat. Ulleres de sol i crema protectora per la cara i/o els llavis. És aconsellable portar roba de recanvi.

*Preu de l’activitat: 31€ (es pagarà en efectiu al moment de realitzar la inscripció)

Inclou: transport, monitors acompanyants, lloguer de material (casc, trineu i tubby ), entrada a la pista d’esquí i assegurança.

Per portar a terme la sortida es necessitarà un mínim de nens/es inscrits. S’avisarà a les famílies afectades si la sortida queda anul·lada.

També us volem informar que aquest dia NO hi haurà activitats extraescolars.

Per inscriure’s caldrà lliurar la butlleta d’inscripció a l’AMPA fins el dilluns 5 de febrer de 2018.

CLIQUEU L’ENLLAÇ PER DESCARREGAR LA BUTLLETA D’INSCRIPCIÓ: SORTIDA 12 de febrer DM


TRES TOMBS IGUALADA 2018

foto@perejaume

Aquest diumenge dia 21, a partir de les 12h, tornarem a gaudir dels tradicionals tres tombs d’Igualada, organitzat pel Gremi de Traginers d’Igualada.

Els Tres Tombs d’Igualada és una Festa Tradicional d’Interès Nacional.

Sembla que l’origen dels Tres Tombs es remunta a un culte al Sol perquè guardi la salut del bestiar. Estava ben arrelada en època romana en les festes que es celebraven sis dies abans dels idus de juliol. Els tres volts tenien un sentit remeier, el cavall i cavaller que dona tres voltes, durant tot l’any no moren de mort violenta ni sofreixen cap accident. El cristianisme va assimilar la festa com a pròpia i la va incorporar al calendari festiu. A Catalunya els Tres Tombs tenen un punt de referència al Santuari de Sant Ramon del Portell i a la llegenda d’aquest Sant Nonat, el qual fou enterrat en aquest indret, quan la mula cega que transportava el seu cos difunt va parar-se en aquest lloc després de donar tres voltes a una primitiva capella.

-En la desfilada, en els tres tombs al nucli antic de la ciutat hi participen carros de transport que recorden antigues activitats de la ciutat (llenya, sola, palla, fogots…), carros de pagès, carros destinats a antigues activitats menestrals i serveis ciutadans (bombers, escombrar i regar els carrers, funerari…) de tragí de grans mercaderies (lleteres, cervessa,…) i animals de peu rodó muntats o a bast.

-La festa conserva la música de la Patera, un antic ball de la ciutat, que sortia a la comitiva del Corpus i que únicament torna a sentir-se en les cerimònies dels banderers.

-Els banderers dels Tres Tombs, són els portadors de les banderes del gremi: la petita i la gran que daten de 1822 i 1856 respectivament.

-En finalitzat el tercer tomb té lloc la benedicció de tots els animals presents i, el repartiment dels panets beneïts.

-És costum d’aquesta diada menjar per postres el tortell de Sant Antoni, que com el de Reis també porta sorpresa amagada.

Fins la setmana que ve!!

This site is protected by wp-copyrightpro.com