Escola oberta

ESCOLA OBERTA

Extraescolars 2021/22

L'AFA de l'escola i Anima'ns Grup presentem la proposta de l’Escola Oberta, una oferta d'activitats esportives, lúdiques i artístiques en horari no lectiu que donen continuïtat al projecte educatiu de l'escola, a fi que els nens puguin aprendre i divertir-se.

Ja tenim aquí les activitats extraescolars per al curs 2021/22

Ja tenim a punt la proposta d’activitats extraescolars pel curs vinent, amb NOVETATS: BATUCADA,  BALLEM, SOM ARTISTES, ESCACS, TAEKWONDO, FIL I AGULLA.

El proper curs 2021 – 2022 encara planteja incerteses, però tot i així confiem en poder tirar endavant el màxim d’activitats que siguin d’interès per als alumnes i les famílies. El com i el quan començarem encara està per definir, tot i que esperem que sigui la primera setmana lectiva, els de P3 una setmana més tard i piscina el mes d’octubre. Anirem actualitzant la informació tan bon punt estigui disponible.

Us animem, un cop comenci el curs, a assistir a la reunió informativa d’extraescolars, on s’explica el funcionament i el contingut que treballaran els vostres fills i filles amb més detall. Esperem que trobeu les noves propostes del vostre interès i que hi responeu amb la vostra participació i col·laboració.

Si esteu interessats en alguna extraescolar però no us va bé l’horari, no dubteu a fer-nos arribar un comentari a l’AFA ( extraescolars@afadolorsmarti.cat), si hi ha suficients participants per organitzar un altre grup, es pot intentar.

Objectius

Qualitat

Oferir una oferta educativa de qualitat en el temps de lleure i en horari no lectiu.

Conciliació

Disposar d’una proposta que ajudi a la conciliació familiar.

Projecte d'escola

Treballar en objectius compartits segons marca el Projecte Educatiu de l’Escola.

Representació

Fomentar la participació i representació de l’escola en les activitats comarcals i municipals.

Comunicació

Mantenir una comunicació fluïda entre totes i tots per millorar cada dia les nostres propostes.

Com funciona l'Escola oberta?

Inscripcions

El procés d’inscripció serà de l'1 al 18 de juliol per garantir els millors professionals per a cada activitat. Aquest any es farà a través de la plataforma d'Anima'ns.
- Si no s'arriba al mínim d’inscrits, se us comunicarà per correu electrònic (doneu una ullada al correu brossa).
- Si un grup s'omple, es farà una llista d’espera. Ens reservem el dret a suprimir una activitat que no tingui el nombre mínim d’inscrits.
- Si queden places lliures en una activitat, us podeu seguir apuntant durant el curs.

Pagaments

Els pagaments de les activitats es faran mitjançant rebuts bimensuals.
- Setembre i octubre es cobrarà entre l'1 i el 10 d'octubre;
- Novembre i desembre, entre l'1 i el 15 de novembre;
- Gener i febrer, entre l'1 i el 15 de gener;
- Març i abril, entre l'1 i el 15 de març;
- Maig i juny, entre l'1 i el 15 de maig (del juny només es pagarà la ludoteca proporcional).
En cas de retorn del rebut domiciliat, s’aplicarà el càrrec de les comissions, que es de 5 €.
Les quotes són senceres, ja que el cost total anual està prorratejat pels mesos d’activitat. No es cobra per dies, excepte acollida esporàdica

Requisits per apuntar-s'hi

Cal ser soci de l’AFA i estar al corrent del rebut per tal de tenir dret a les activitats que organitza l'AFA. Les famílies que tinguin deutes pendents cal que es posin al corrent dels pagaments per poder continuar gaudint del servei. Heu de signar el document de Drets d'Imatge que trobareu a la TPV.

Donar-se de baixa

En cas de voler donar-vos de baixa, cal fer-ho 10 dies abans d'acabar el mes del pagament. En cas contrari, no retornarem els diners. La baixa d’una activitat sempre s’ha de fer per la plataforma d'Anima'ns.

ACTIVITATS 2021/22

ACOLLIDA - LUDOTECA

Cada dia de 7:25 a 9, de 12 a 13 i de 17 a 18 (tots els dies lectius del curs)
De P3 a 6è de primària.

Espai amb activitats dirigides i joc lliure que pretén que els alumnes aprenguin a gestionar el seu temps d’oci, fomentar una visió diferent de l’activitat lúdica i la joguina i afavorir la comunicació de l’infant amb altres infants d’edats diferents.

5 dies/setmana 1:30 h – 65 € |5 dies/setmana 1h – 51 € | 5 dies/setmana. 30 min – 47 € |4 dies. 1 h – 47 € | 3 dies 1 h – 41 € | Esporàdic 1 h. – 3 €/dia |Esporàdic 30 min – 2 €/dia

Els preus (no esporàdics) són bimensuals.

Inscripcions: fixos a través de la plataforma d’Anima’ns. Tiquets esporàdics a través de la TPV.

ESPORTIVES I DE MOVIMENT

Pràctica de les habilitats motrius bàsiques que serveixen de punt de partida per l’entrenament dels esports individuals i col•lectius. Els alumnes de P5 participen en les Trobades Esportives organitzades pel Consell Esportiu de l‘Anoia (quatre dissabtes l’any) de manera voluntària. Cal vestir amb roba i calçat esportius. L’activitat pot ser d’una o dues hores. Caldrà si es decideix participar, abonar la Fitxa Esportiva.

PREU BIMENSUAL: 28 € un dia | 45 € dos dies

Aquesta activitat pretén ser l’opció de dansa per als més petits. Es busca que els infants experimentin amb el seu cos i gaudeixin amb diferents músiques, aprenent passos variats de diversos tipus de ball.

PREU BIMENSUAL: 28 €

Activitat que anem a fer a la piscina de les Comes amb monitors del Patronat d’esports. L’activitat comença i acaba a l’escola. El desplaçament es fa amb autobús. Els monitors de les Comes organitzen els grups per nivell i decideixen els canvis que creuen oportuns. Els nens i nenes han de portar tovallola, banyador, casquet de bany i xancletes. Tota la roba i calçat ha d’estar degudament marcat. No es podrà berenar abans de l’activitat. Per qüestions de temps no hi haurà dutxa ni es podrà berenar després de l’activitat. Es demana que els nens i nenes portin roba còmode que els faciliti l’autonomia a l’hora de canviar-se al vestidor.

PREU BIMENSUAL: 56 €

El patinatge suposa una nova manera de moure’s i desplaçar-se totalment nova pels infants, per tant, en aquest curs d’iniciació es pretén que el participant desenvolupi habilitats molt bàsiques d’equilibri mitjançant el joc. És obligatori l’ús de proteccions i casc.

PREU BIMENSUAL: 28 €

Activitat esportiva de familiarització amb els esports bàsics, entrenament de les qualitats físiques i iniciació a la competició. Fomentem valors com l’esforç, la capacitat de sacrifici, la solidaritat i l’esperit d’equip, on cadascú té el seu espai.

L’activitat inclou la participació optativa (no és obligatori, però sí recomanable) en els Jocs Escolars de l’Anoia, per tant es demana l’acceptació del compromís que això suposa amb l’assistència a les jornades corresponents que es duran a terme cada dissabte (per a aquelles famílies que optin per participar-hi). Cal vestir amb roba i calçat esportius. L’activitat en categoria prebenjamí (1r i 2n) podrà ser d’una o dues hores.

 • Els participants en els Jocs Esportius Escolars hauran d’abonar l’import en concepte de fitxa escolar i inscripció de l’equip (en el cas dels esports col·lectius). La quota amb la inscripció de l’equip es de 18 €

PREU BIMENSUAL:

 • 1r i 2n. 2 dies + partit. 45 € (possibilitat 1 dia + partit 36 €)
 • 3r – 6è. 2 dies + partit. 51 € (possibilitat 1 dia + partit 39 €)

Consisteix en una activitat sana i divertida on l’alumne aprendrà a conèixer i respectar el seu propi cos, relacionar-lo amb l’espai a partir del seu moviment, desenvolupar una sensibilització musical i sentit del ritme. 

PREU BIMENSUAL: 28 €

El taekwondo és una art marcial d’origen coreà. Destaca per la varietat i l’espectacularitat de les seves tècniques de puntada, i actualment és una de les arts marcials més conegudes i practicades arreu del món. Es tracta d’una art marcial de tradició antiga, però que s’ha adaptat als temps moderns.

PREU BIMENSUAL: 36 €

Els escacs son un esport alhora que un joc, per tant ens permet transmetre els valors d’un i de l’altre. Com a esport els alumnes aprendran a respectar les normes, a competir, a guanyar i a perdre. Com a joc incorporem la vessant lúdica.

PREU BIMENSUAL: 28 €

ARTÍSTIQUES I CREATIVES

Activitat que pretén treballar la comprensió oral, l’atenció i la reflexió mitjançant el relat d’un conte. També es treballaran activitats i/o experimentacions relacionades amb el conte treballat.

PREU BIMENSUAL: 28 €

Endinsa’t en el món de la percussió aprenent a tocar ritmes festius amb coreografia. A part de ser un plantejament lúdic, és molt educatiu i reforça els coneixements matemàtics especialment. 

PREU BIMENSUAL: 28 €

Explorar mitjançant la disciplina del dibuix aspectes com la imaginació, les emocions, la creativitat.  Això  sense oblidar la part tècnica: aplicar colors, textures, llums, ombres. Aprendrem a treballar i cooperar en equip, incentivar la tolerància i aprendre a gestionar la frustració, ja que és més important el procés que el resultat final.

PREU BIMENSUAL: 28 €

Comencem a introduir-nos en el món del teatre treballant aspectes tan importants com l’expressivitat, la representació de les emocions i la superació de la vergonya, entre d’altres. Completarem la formació amb aspectes tècnics com la il·luminació, el so, el vestuari i  l’attrezzo. Els alumnes preparen una obra de teatre que serà representada al mes de maig.

PREU BIMENSUAL: 28 €

En aquesta activitat es treballaran diverses tècniques amb diferents materials, potenciant el gust per l’expressió, la creativitat, la reflexió i l’afany de superació. L’objectiu de l’activitat és trobar en aquesta activitat un marc de representació d’allò que ells volen expressar sense paraules. A través de l’expressió artística fomentem la creativitat, eduquem per crear aficions i descobrim habilitats i destreses.

PREU BIMENSUAL: 28 €

L’activitat pretén fer petits objectes fent servir diferents tècniques de costura, desenvolupant així la psicomotricitat fina i la concentració.

PREU BIMENSUAL: 28 €

TECNOLOGIA

En aquesta activitat extraescolar ciència i creativitat s’uneixen per dissenyar un prototip. Projectes amb WEDO, MINDSTORM, i també Arduino i màquines simples. Enginy en essència.

PREU BIMENSUAL: 56 €

Si vols que la teva velocitat a l’escriure amb teclat incrementi és un bon moment per realitzar aquestes activitats de mecanografia. 

PREU BIMENSUAL: 28 €

ANGLÈS

Activitat en anglès on es pretén treballar continguts bàsics a través del joc, d’una manera lúdica i divertida. Imprescindible l’assistència les dues hores (P4 i P5). Seguirem treballant amb professors de l’acadèmia Partner-Solution.biz, S.C.P.

PREU BIMENSUAL: 51 €

Activitat de treball de la llengua anglesa que permetrà, en format reduït, reforçar i ampliar els continguts treballats a la classe, sobretot l’expressió i la comprensió oral. Seguirem treballant amb professors de l’acadèmia Partner-Solution.biz, S.C.P.

PREU BIMENSUAL: 51 €

PER A ADULTS

Activitat esportiva de condicionament físic bàsic (una hora de durada). Es fa un tastet d’esports com bàsquet, futbol, handbol, etc. Les assistents s’ho passen d’allò més bé! Actualment hi ha un grup de mares que es troba els dimarts de 19 a 20 h. Possibilitat d’obrir grup de pares en un altre horari.

PREU 4 CLASSES: 15 €

Impartit per Partner, podria ser en línia o presencial. Interessats si us plau contacteu amb AFA, a fi d’organitzar grups. Preu en funció del nombre d’inscrits; per exemple, per a un grup de 8 persones, 1,5 hores a la setmana, sortiria per uns 25 €/mes

Us animem a presentar propostes del vostre interès. Si arribem a un grup mínim, es pot organitzar: per exemple anglès, running, futbol, coral, patinatge...

HORARIS DEFINITIUS 2021/22

NORMES DE FUNCIONAMENT DE L’ESCOLA OBERTA I LA LUDOTECA

 • Es prega puntualitat en la recollida de l’alumnat a fi de respectar l’horari de l’activitat i la sortida dels monitors.
 • En finalitzar les activitats, els i les alumnes sortiran per la porta principal d’entrada a l’escola.
 • Cal comunicar prèviament al centre l’absència de l’extraescolar avisant el tutor o per correu electrònic.
 • Els monitors passaran llista a través de la nostra plataforma ExtraescolarsAPP, a través del seu dispositiu mòbil.
 • Cal respectar el material utilitzat en les activitats.
 • Cal respectar en tot moment els monitors/es, companys/es i la resta de personal del centre.
 • No es poden menjar xiclets ni llaminadures.
 • No es poden utilitzar telèfons mòbils mentre dura l’activitat ni portar objectes de valor. L’organització no se’n fa responsable.
 • A les activitats de tarda es berenarà a la finalització de les mateixes.
 • Les activitats són a porta tancada. Preguem que ho respecteu per al bon funcionament de l’activitat.
 • Per a participar de les activitats esportives de l’escola, és obligatori anar amb tot l’equipament oficial del centre. No es poden portar els pantalons, samarreta i/o xandall que no siguin de l’escola.
 • En cas d’haver d’escollir els dorsals s’haurà de concretar amb l’entrenador/a. Generalment sempre s’ha fet si el teu fill/a és nascut/a any parell, nombre parell, si ho és any senar, nombre senar.
 • En el cas d’esportistes d’equips amb competició, si es produeix una absència reiterada i injustificada que perjudiqui el funcionament de la resta de l’equip, es preveu la baixa.
 • En cas de lesió o accident durant l’activitat tenim cobertura, però cal posar-se en contacte amb el responsable de l’activitat. En cas d’emergència vital, les mútues ho cobreixen tot, però si no és vital sempre cal seguir el procediment que us farem saber.
 • En cas de no fer activitats extraescolars esportives i voler tramitar la llicència per participar de les activitats que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia, cal que us poseu en contacte amb l’organització i us la tramitarem previ pagament de 18 €.
 • Es lliuraran dos informes anuals de cada alumne per activitat per tal que la família pugui conèixer l’evolució del seu fill/a.
 • Es farà activitat anual de portes obertes a les famílies per totes aquelles extraescolars que ho requereixin sempre que la situació sanitària ho permeti.
 • En cas de condicionants meteorològics o activitats puntuals que se celebrin a l’escola, l’AFA es reserva el dret de reubicar l’activitat en un espai diferent de l’habitual, o fins i tot suspendre l’activitat.
 • L’AFA disposa d’un protocol d’incidències per les activitats extraescolars seguint la mateixa línia que l’escola i el menjador. El podreu trobar a la web de l’AFA.
 • Per qualsevol activitat extraordinària que es pugui dur a terme fora del centre (partits de jocs escolars, actuacions al Saló de la infància…), seran d’igual aplicació les normes generals de funcionament.
Si voleu inscriure un infant fora de termini o teniu cap dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres:

extraescolars@afadolorsmarti.cat

This site is protected by wp-copyrightpro.com