Escola oberta

ESCOLA OBERTA

Extraescolars 2020/21

L'AFA de l'escola i Animan's Grup presentem la proposta de l’Escola Oberta, una oferta d'activitats esportives, lúdiques i artístiques en horari no lectiu que donen continuïtat al projecte educatiu de l'escola, a fi que els nens puguin aprendre i divertir-se.

Ja tenim aquí les activitats extraescolars per al curs 2020/21

El proper curs 2020/21 és ple d’incerteses i les activitats es començaran tan aviat com es pugui. Idealment, serà la primera setmana lectiva per a la majoria d’alumnes (les de P3, una setmana més tard i piscina a l’octubre). Anirem actualitzant l’ informació tan bon punt estigui disponible. Us animem a assistir a la reunió informativa d’extraescolars, un cop comenci el curs, on s’explica el funcionament i el contingut més detallat que treballaran els vostres fills.

Aquest any presentem activitats noves, com ioga en família, dibuix artístic, batucada, cant coral i ballem.

Objectius

Qualitat

Oferir una oferta educativa de qualitat en el temps de lleure i en horari no lectiu.

Conciliació

Disposar d’una proposta que ajudi a la conciliació familiar.

Projecte d'escola

Treballar en objectius compartits segons marca el Projecte Educatiu de l’Escola.

Representació

Fomentar la participació i representació de l’escola en les activitats comarcals i municipals.

Comunicació

Mantenir una comunicació fluïda entre totes i tots per millorar cada dia les nostres propostes.

Com funciona l'Escola oberta?

Inscripcions

El procés d’inscripció s’acabarà el 19 de juliol per garantir els millors professionals per a cada activitat.
- Si no s'arriba al mínim d’inscrits, se us comunicarà per correu electrònic (doneu una ullada al correu brossa).
- Si un grup s'omple, es farà una llista d’espera. Ens reservem el dret a suprimir una activitat que no tingui el número mínim d’inscrits.
- Si queden places lliures en una activitat, us podeu seguir apuntant durant el curs.

Pagaments

Els pagaments de les activitats es faran mitjançant rebuts bimensuals. Setembre i octubre es cobrarà entre el 10 i el 15 d'octubre; novembre i desembre, entre el 10 i el 15 de novembre; gener i febrer, entre el 10 i el 15 de gener; març i abril, entre el 10 i el 15 de març; maig i juny, entre el 10 i el 15 de maig (del juny només es pagarà la ludoteca proporcional). En cas de retorn del rebut domiciliat, s’aplicarà el càrrec de les comissions, que es de 5 €.

Requisits per apuntar-s'hi

Cal ser soci de l’AFA i estar al corrent del rebut per tal de tenir dret a les activitats que organitza l'AFA. Les famílies que tinguin deutes pendents cal que es posin al corrent dels pagaments per poder continuar gaudint del servei.

Donar-se de baixa

En cas de voler donar-vos de baixa, cal fer-ho 10 dies abans d'acabar el mes del pagament. En cas contrari, no retornarem els diners. La baixa d’una activitat sempre s’ha de fer per escrit a extraescolars@afadolorsmarti.cat

ACTIVITATS 2020/21

ESPORTIVES I DE MOVIMENT

Pràctica de les habilitats motrius bàsiques que serveixen de punt de partida per l’entrenament dels esports individuals i col·lectius. Els alumnes de P5 participen en les trobades esportives organitzades pel Consell Esportiu de l’Anoia (quatre dissabtes l’any). Cal vestir amb roba i calçat esportius. L’activitat pot ser d’una o dues hores i les trobades són voluntàries. Si es decideix participar, cal abonar la fitxa esportiva.

PREU BIMENSUAL: 27 € un dia | 43,4 € dos dies

Activitat de ioga pensada per a l’assistència de l’infant acompanyat per un familiar adult. Es treballaren les assanes (postures de ioga) mitjançant contes i jocs. Es faran mandales, pranayames (respiració) mitjançant diferents elements lúdics.

PREU BIMENSUAL: 27 €

Opció de dansa per als més petits. Es busca que els infants experimentin amb el seu cos i gaudeixin amb diferents músiques.

PREU BIMENSUAL: 27 €

Activitat que anem a fer a la piscina de Les Comes amb monitors del Patronat d’esports. L’activitat comença i acaba a l’escola. El desplaçament es fa amb autobús. Els monitors de les Comes organitzen els grups per nivell i decideixen els canvis que creuen oportuns. Els infants han de portar tovallola, banyador, casquet de bany i xancletes. Tota la roba i calçat ha d’estar degudament marcat. No es podrà berenar abans de l’activitat. Per qüestions de temps, no hi haurà dutxa ni es podrà berenar després de l’activitat. Es demana que els infants portin roba còmoda que els faciliti l’autonomia a l’hora de canviar-se al vestidor.

PREU BIMENSUAL: 54 €

Iniciació al patinatge sobre rodes. Aprendrem a lliscar mantenint l’equilibri i a fer els primers moviments bàsics. Els patins poden ser en línia o de quatre rodes. Cal portar roba esportiva (casc i proteccions obligatoris).

PREU BIMENSUAL: 27 €

Activitat esportiva de familiarització amb els esports bàsics, entrenament de les qualitats físiques i iniciació a la competició. Fomentem valors com l’esforç, la capacitat de sacrifici, la solidaritat i l’esperit d’equip, on cadascú té el seu espai.

L’activitat inclou la participació optativa (no obligatòria) en els Jocs Escolars de l’Anoia, per tant es demana l’acceptació del compromís que això suposa amb l’assistència a les jornades corresponents que es duran a terme cada dissabte (per a aquelles famílies que optin per participar-hi). Cal vestir amb roba i calçat esportius.

L’activitat en categoria prebenjamí (1r i 2n) podrà ser d’una o dues hores. Els participants en els Jocs Esportius Escolars hauran d’abonar l’import en concepte de fitxa escolar i inscripció de l’equip (en el cas dels esports col•lectius). La quota amb la inscripció de l’equip és de 18 €.

PREU BIMENSUAL:

1r i 2n + partit : 1 dia 35 € | 2 dies 44 €
3r – 6è + partit: 1 dia 38 € | 2 dies 50 €

Activitat rítmica on es treballen conceptes de diferents disciplines de ball com poden ser hip hop, zumba o funky, entre d’altres. Cal que els infants vagin amb roba i calçat esportiu per poder moure’s amb facilitat.

PREU BIMENSUAL: 27 €

ARTÍSTIQUES I CREATIVES

Activitat que pretén treballar la comprensió oral, l’atenció i la reflexió mitjançant el relat d’un conte. També es treballaran activitats i experimentacions relacionades amb el conte treballat.

PREU BIMENSUAL: 27 €

Aproximació a la música a través de les melodies d’un mode intuïtiu. És un projecte multidisciplinari per treballar la música a través del moviment, de l’expressió artística i corporal, la creació d’històries i la teatralització. Serà impartida per una Professora de música.

PREU BIMENSUAL: 53,40 €

Els infants podran potenciar la seva habilitat musical a través del cant. Es farà amb cançons actuals que els permetran desenvolupar la passió per la música i treballar aspectes com l’àrea vocal/auditiva, psicomotriu i l’aspecte afectiu-emocional.

PREU BIMENSUAL: 27 €

Endinsar-se al món de la percussió, aprenent a tocar ritmes festius amb coreografia.

PREU BIMENSUAL: 27 €

Explorar mitjançant la disciplina del dibuix aspectes com la imaginació, les emocions, la creativitat. Això sense oblidar la part tècnica: aplicar colors, textures, llums, ombres. Aprendrem a treballar i a cooperar en equip, incentivar la tolerància i aprendre a gestionar la frustració, ja que és més important el procés que el resultat final.

PREU BIMENSUAL: 27 €

A través d’un fil conductor, que pot ser un conte amb personatge o un viatge per països del món, triarem un element representatiu i el treballarem amb diferents materials i expressions artístiques.

PREU BIMENSUAL: 27 €

Comencem a introduir-nos en el món del teatre treballant aspectes tan importants com l’expressivitat, la representació de les emocions, la superació de la vergonya, entre d’altres. Completarem la formació amb aspectes tècnics com la il•luminació, el so, el vestuari i l’atrezzo. Els alumnes preparen una obra de teatre que es representarà el mes de maig.

PREU BIMENSUAL: 27 €

A través de la cuina, els infants aprenen a organitzar-se, matemàtiques, a menjar bé, a endreçar… És per això que us proposem aquesta activitat, un taller de cuina, on els infants podran aprendre hàbits saludables i passar-s’ho bé!

PREU BIMENSUAL: 27 €

TECNOLOGIA

Construcció i programació de robots. Comencem amb robots simples, avancem en la construcció de mecanismes i la programació del robot utilitzant sensors i actuadors diferents.
Amb aquesta activitat es volen potenciar valors com el treball en equip, aprendre amb la pràctica i el treball per projectes.
La duració de l’activitat de 1r A 6è serà de 1h i 15 min.

PREU BIMENSUAL: 54 €

Aprendre a escriure correctament amb el teclat de l’ordinador.

PREU BIMENSUAL: 27 €

ANGLÈS

Activitat en anglès on es pretenen treballar continguts bàsics a través del joc, d’una manera lúdica i divertida. Imprescindible l’assistència totes dues hores (P4 i P5). Seguirem treballant amb professors de l’acadèmia Partner Solutions.

PREU BIMENSUAL: 48,80 €

Activitat de treball de la llengua anglesa que permetrà, en format reduït, reforçar i ampliar els continguts treballats a la classe, sobretot l’expressió i la comprensió oral. Seguirem treballant amb professors de l’acadèmia Partner Solutions.

PREU BIMENSUAL: 48,80 €

PER A ADULTS

Activitat esportiva de condicionament físic bàsic amb música (una hora de durada). Horari de 20.15 a 21.15. Aquesta proposta està a l’espera de confirmació per part de la monitora actual. Us mantindrem informats.

Us animem a presentar propostes del vostre interès. Si arribem a un grup mínim, es pot organitzar: per exemple anglès, running, futbol, coral, patinatge...

HORARIS 2020/21

Ludoteca

Espai d’acollida amb activitats dirigides i joc lliure.

horaris


L'horari d'accés a la ludoteca els matins és de 7:25 a 8:35 i s'hi accedeix per la porta de P5A, a través del pati d'Infantil. Cal trucar a l'intèrfon. Recordeu-vos de tancar la porta de l'escola quan sortiu.

Pagament

En cas de fer servir el servei de manera fixa (mín. 3 dies a la setmana), es pot fer la inscripció emplenant aquest formulari.
En cas que vulgueu fer un ús esporàdic de la ludoteca, podeu comprar tiquets a l'oficina de l'AFA en el seu horari habitual o a través dels caixers del Banc Sabadell. Aquí us expliquem com comprar els tiquets pel caixer.

El tiquet del dia puntual s'ha de donar al tutor/a a primera hora de la jornada, per tal de poder confirmar els monitors segons el nombre d'alumnes que faran ús del servei.

Preus

Servei fix (dies/setmana):
5 dies 1 h 30 min: 64 €
5 dies 1 h: 50 €
5 dies 30 min: 45 €
4 dies 1 h: 46 €
3 dies 1 h: 40 €

Esporàdic:
1 h: 3 €/dia (Mínim 5 tiquets, 15 €)
30 min: 2 €/dia (Mínim 5 tiquets, 10 €)

NORMES DE FUNCIONAMENT DE L’ESCOLA OBERTA I LA LUDOTECA

 
● Es prega puntualitat en la recollida dels alumnes a fi de respectar l’horari de l’activitat i la sortida dels monitors.
En finalitzar les activitats, els alumnes sortiran per la porta principal d’entrada a l’escola.

● Cal comunicar prèviament al centre l’absència de l’extraescolar avisant el tutor o per correu electrònic.

● Els monitors passaran llista a través de la nostra plataforma ExtraescolarsAPP, a través del seu dispositiu mòbil.

● Cal respectar el material utilitzat en les activitats.

● Cal respectar en tot moment els monitors/es, companys/es i la resta de personal del centre.

● No es poden menjar xiclets ni llaminadures.

● No es poden utilitzar telèfons mòbils mentre dura l’activitat i portar objectes de valor.

● A les activitats de tarda es berenarà a la finalització de les mateixes

● Les activitats són a porta tancada. Preguem que ho respecteu per al bon funcionament de l’activitat.

● Per a participar de les activitats esportives de l’escola, es obligatori anar amb tota l’equipament oficial del centre. No es poden portar els pantalons, samarreta i/o xandall que no siguin de l’escola.

● En cas d’haver d’escollir els dorsals s’haurà de concretar amb l’entrenador. Generalment sempre s’ha fet si el teu fill/a és nascut/a any parell, número parell, si ho és any senar, número senar.

● En el cas d’esportistes d’equips amb competició, si es produeix una absència reiterada i injustificada que perjudiqui el funcionament de la resta de l’equip, es preveu la baixa.

● En cas de lesió o accident durant l’activitat tenim cobertura, però cal posar-se en contacte amb el responsable de l’activitat. En cas d’emergència vital, les mútues ho cobreixen tot, però si no és vital sempre cal seguir el procediment que us farem saber.

• En cas de no fer activitats extraescolars esportives i voler tramitar la llicència per participar de les activitats que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia, cal que us poseu en contacte amb l’organització i us la tramitarem prèvia pagament de 15€.
● Es lliuraran dos informes anuals de cada alumne per activitat per tal que la família pugui conèixer l’evolució del seu fill/a.

● Es farà activitat anual de portes obertes a les famílies per totes aquelles extraescolars que ho requereixin

● En cas de condicionants meteorològics o activitats puntuals que es celebrin a l’escola, l’Afa es reserva el dret de reubicar l’activitat en un espai diferent a l’habitual, o fins i tot suspendre l’activitat.

● L’Afa disposa d’un protocol d’incidències per les activitats extraescolars seguint la mateixa línia que l’escola i el menjador. El podreu trobar a la web de l’Afa.

● Per qualsevol activitat extraordinària que es pugui dur a terme fora del centre (partits de jocs escolars, actuacions al Saló de la infància…), seran de igual aplicació les normes generals de funcionament.

● Puntualment es pot demanar que els alumnes aportin algun tipus de material fungible o de reciclatge per fer activitats.

Si voleu inscriure un infant fora de termini o teniu cap dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres:

extraescolars@afadolorsmarti.cat

This site is protected by wp-copyrightpro.com